top of page

Asrın Sihirbazı: David Copperfield

David Copperfield (David Seth Kotkin, 16 Eylül 1956), 21 adet Emmy Ödüllü ABD'li sihirbaz.

Gösterileri sırasında anlattığı hikayelerle gösterilerini çok iyi kombine etmesiyle bilinir.





Sihirbaz, 18 yaşında Chicago müzikali “The Magic Man“de rol almaya başladı. Burada yeni sahne ismini benimsedi; “David Copperfield”. Bu müzikal, Chicago sahnelerinde en uzun süre sahnelenen gösteri oldu. Copperfield’ın bu müzikaldeki başarısı, CBS kanali çekti ve sihirbazla “The Magic of David Copperfield” isimli gösteri için bir sözleşme imzaladılar. Bu gösteri, 40 ülkede yayınlandı.


Copperfield’ın bir diğer projesi, gelecek nesiller için sihir sanatının geçmişini irdeleyen her türlü antika kitap ve yayını toplayarak güvenli bir şekilde saklayabilmekti. Sihirbazın, “International Museum and Library of the Conjuring Arts” adıyla bilinen bu alandaki geniş kolleksiyonu şu anda Las Vegas, Nevada’da bulunuyor.


Forbes Dergisi’nin araştırmasına göre, David Copperfield 2003 yılında 57 milyon dolar yıllık kazancı ile dünyada en çok kazanan 10. ünlü oldu. 2004 ve 2005 yıllarında da 57 milyon dolar gelir elde ettiği biliniyor. Sihirbaz, tüm dünyada yılda 500 gösteri sergiliyor.




Copperfield, 21 kez Emmy Ödülü kazandı. Aynı zamanda bir solo gösteride en çok bilet satan showman olma ünvanıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Aynı zamanda Broadway’de bir hafta içinde satılan maksimum bilet sayısı ile de rekoru elinde bulunduruyor. Yine Guinness Rekorlar Kitabı’nda dünya tarihinde en çok ödül kazanan sihirbaz olarak yer alıyor. Hollywood Ünlüler Kaldırımı’nda da bir yıldızı olan yaşayan ilk sihirbaz.








1999 yılında İstanbul’a 46 kişilik ‘Journey of a Lifetime’ gösterisiyle gelen sihirbaz, 11 gösteride toplamda 45.000 seyirci ile buluştu. Türkiye'deki ilk şovunda "kaybettiği" 13 kişiden biri olan ve numaranın sırrını ilk kez gazetelere açıklayan şarkıcı Atilla Taş'a öfkesi, sonraki gece yaptığı gösterisinde patladı.









bottom of page